Αν τυχόν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, συμβουλέψου πρώτα την ενότητα ερωτήσεων/απαντήσεων που ακολουθεί:

Ο Pesto Assistant χρειάζεται σύνδεση στο internet για να λειτουργήσει.

Σε πολλές συσκευές η λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google είναι ήδη ενεργοποιημένη, σε κάποιες συσκευές όμως (π.χ. Samsung) θα πρέπει να επιλέξετε τη “Μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google” ως την προτιμώμενη μηχανή σας από τις Ρυθμίσεις > Γλώσσα και εισαγωγή > Έξοδος μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Σε όλες τις συσκευές ελέγξτε ότι έχει ενεργοποιηθεί η αναγνώριση φωνής για την ελληνική γλώσσα από τις Ρυθμίσεις > Γλώσσα και εισαγωγή > Εικονικό πληκτρολόγιο >Φωνητική πληκτρολόγηση Google .

Ο Pesto Assistant είναι συμβατός με όλα τα Android smartphones & tablets. Σας συνιστούμε να κρατάτε ενημερωμένη τη συσκευή σας εγκαθιστώντας τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού και των εφαρμογών.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η αναγνώριση φωνής για την ελληνική γλώσσα στη συσκευή σας. Ελέγξτε το από τις Ρυθμίσεις > Γλώσσα και εισαγωγή > Εικονικό πληκτρολόγιο > Φωνητική πληκτρολόγηση Google. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Ο Pesto Assistant χρησιμοποιεί τη λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google. Σε πολλές συσκευές η λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google είναι ήδη ενεργοποιημένη, σε κάποιες συσκευές όμως (π.χ. Samsung) θα πρέπει να επιλέξετε τη “Μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google” ως την προτιμώμενη μηχανή σας από τις Ρυθμίσεις > Γλώσσα και εισαγωγή > Έξοδος μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Εφόσον έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του Pesto Assistant Pro, τότε μάλλον έχετε απενεργοποιημένη τη σχετική λειτουργία. Από το μενού της εφαρμογής (οι τρεις τελείες στο πάνω δεξιά μέρος της αρχικής οθόνης) πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Εκφώνηση εισερχομένων κλήσεων και επιλέξτε ΝΑΙ.

Εφόσον έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του Pesto Assistant Pro, τότε μάλλον έχετε απενεργοποιημένη τη σχετική λειτουργία. Από το μενού της εφαρμογής (οι τρεις τελείες στο πάνω δεξιά μέρος της αρχικής οθόνης) πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Εκφώνηση εισερχομένων SMS και επιλέξτε ΝΑΙ. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας στείλει SMS, θα ακούσετε τη φράση «Έχετε νέο μήνυμα από τον Χ. Θέλετε να σας το διαβάσω;» Μόλις ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο απαντήστε «Ναι» ή «Όχι».

Πατήστε πάνω στο avatar, ακούστε τον χαρακτηριστικό ήχο και μιλήστε. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να του τα πείτε «με τρόπο»!

Μπορείτε να πείτε πολλά πράγματα, όρεξη να έχετε! Καταρχήν πείτε του «βοήθεια» και θα δείτε όλες τις διαθέσιμες εντολές με παραδείγματα.

Φυσιολογικά! Ούτε πολύ δυνατά, ούτε πολύ αργά. Μην ανησυχείτε θα σας καταλάβει, αρκεί να πείτε τις εντολές με τη σωστή σύνταξη.

Πιθανότατα έχετε μια αρκετά παλαιότερη έκδοση του Android. Πηγαίνετε στο Play Store και κατεβάστε ή ενημερώστε τις εφαρμογές «Κείμενο σε ομιλία Google» και «Gboard – Πληκτρολόγιο Google».

Όταν έχει πολύ θόρυβο, όπως π.χ. όταν βρίσκεστε μέσα σε ένα μαγαζί με μουσική, ο Pesto Assistant ακούει πέρα από την εντολή σας και περιφερειακούς θορύβους και συνεπώς δεν μπορεί να καταλάβει τι είπατε. Επίσης σε πολλά μέρη το 3G/4G σήμα είναι πολύ αδύναμο, με συνέπεια να γίνονται διακοπές κατά την αποστολή/λήψη των δεδομένων, κάτι που επηρεάζει την ποιότητα της αναγνώρισης φωνής.

Υπάρχει περίπτωση να μην έχετε επιλέξει τα Ελληνικά ως γλώσσα του συστήματος. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -> Σύστημα -> Γλώσσες & εισαγωγή -> Εικονικό πληκτρολόγιο -> Φωνητική πληκτρολόγηση Google και επιλέξτε τα Ελληνικά.

Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν δεν έχετε παραχωρήσει τις κατάλληλες άδειες κατά την εγκατάσταση. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές και ειδοποιήσεις επιλέξτε τον Pesto Assistant και στην ενότητα «Άδειες» ενεργοποιήστε όλες τις απαιτούμενες άδειες.

Ναι. Ο Pesto Assistant θα αναγνωρίσει τις όλες τις επαφές σας, είτε είναι καταχωρισμένες με Ελληνικούς είτε με λατινικούς χαρακτήρες.

Κάθε φορά που προσθέτετε μια νέα επαφή επιλέξτε «Ανανέωση Επαφών» από το μενού της εφαρμογής, ώστε να την συστήσετε στον Pesto Assistant.

Τίποτα, απλώς το πιθανότερο που έχει συμβεί είναι να είχατε εγκαταστήσει τον Pesto Assistant όταν ακόμη ο κατάλογος των επαφών σας ήταν άδειος. Επιλέξτε «Ανανέωση Επαφών» από το μενού και όλα θα διορθωθούν.

Δεν πειράζει! Ο Pesto Assistant θα σας εμφανίσει όλες τις επαφές σας με το ίδιο όνομα και εσείς θα επιλέξετε αυτή που θέλετε από τη λίστα.

Τίποτα! Το πιθανότερο είναι να ξεχάσατε να πείτε «Παρκάρισμα» όταν σταθμεύσατε ώστε ο Pesto Assistant να απομνημονεύσει τη θέση παρκαρίσματος.

Επικοινωνία

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία

Sending

©2023 Pesto Assistant ο ψηφιακός σας βοηθός από την Useappility

Log in with your credentials

Forgot your details?